onsdag 8 februari 2012

...och soliga Norr!

..så vi åkte vidare till Nelson regionen, som ligger längst den norra kusten kusten på norra ön.
Det är den stad med flest soltimmar per år (i NZ), ett underbart klimat, många vingårdar, kullar, vikar, stränder och allt sådant som man mår väldigt bra av!

Vi valde en plats som heter Ruby Bay, en campingplats alldeles vid havet, med en stor lekplats! Något för alla!


Liten tok med brillor

STRANDLIVET! 
Helt perfekt när havet drog sig tillbaka och lämnade en oändligt lång o bred sandstrand där de små (och stora) kunde gräva små varma pooler och bygga vackra slott (eller gigantiska bajsklumpar?).







På morfars födelsedag släpade vi med oss köket ner på stranden och grillade och fiskade hela kvällen



Min duktiga man fångade en gigantisk livsfarlig bloooodtörstande haj





"ett ett ett ett" räknar lilla M och ser sedan galet nöjd ut! 

Sedan åkte vi en liten tur norrut, mot Abel Tasman National Park, en ofantligt vackert plats, som man dock inte kan köra igenom, utan måste ta sig fram med båt, kajak eller kängor.. 
och ibland får man lov att inse sina begränsningar när man reser med 2 mycket små barn! Så vi sparar det äventyret till en annan gång... 

Men det lilla vi såg var riktigt fint trots det gråa trista vädret! 


 Sedan kom dagen, då vi packade ihop våra tält för sista gången på denna resa!
Mången människor har kommit fram och undrat hur vi får plats med allt plus alla människor i vår bil. Dom vet dock inte att det är ingen bil. Det är en supermachine (stora M har döpt den).

Inte mindre än 3 tält (ett litet, ett stort för oss, och ett stort kökstält!), bord, stolar, matbänk, sovsäckar, liggunderlag, kuddar, 2 surfbrädor, kläder och skor till 6 personer, blöjor, många garner, 2 fiskespön, fiskelådor, kylbox, mat, lite leksaker, solpanelslampor, gasolkokare, 2 barn, 2 vuxna och 2 pensionärer, och så allt annat smått o gott som man behöver när man är borta i över en månad.. allt i samma bil supermachine!



 Så lämnade vi Nelsons kullar, vingårdar, stränder och lugn..

..tog sedan båten över till norra ön och hem till huset! 

Stora M var så glad att se hennes egna säng att hon hade tårar i ögonen. 
Borta bra..

6 kommentarer:

  1. Hihi, så roligt du skriver, man ler hela tiden då man läser om era små äventyr! :) Mysigt och bra jobbat med två små barn och två pensionärer, hihi! :) Kramen på er och hälsa med dig! Kan du förresten ge pappa en grattiskram från oss i efterskott? :)// Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha ja det var inte alltid lätt.. men vi alla överlevde! ;) imorgon skickar vi iväg de modiga pensionärerna igen på flyget!!! Kramkram!

      Radera
  2. Me want summer!! Faktiskt så var det i Abel Tasman som jag för första (enda??) gången paddlade havskajak. Jisses, vi for till höger och vänster i den där kajaken, jag hade svårt att fatta att man faktiskt skulle styra med "fotpedaler". Men till slut lärde vi oss. Japp, minnen!! Fint ni verkar ha det/ Kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha vad roligt! Jag tycker också att ser lite läskigt ut med kajaker (speciellt när man hamnar upp-o-ner!)! Men det kanske var värt det ändå (?) för det ser verkligen ut att vara ett vackert ställe!!!! Kramkram!!!

      Radera
  3. Stina det är fantastiskt vackert i Nya Zeeland och hajarna ser verkligen livsfarliga ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hihi japp man får verkligen akta sig när man plaskar i vattnet! :)

      Radera