lördag 24 september 2011

en glims av vår semester

Taylor's Bay, Mahia
På vår första kväll, efter en cirka 8 timmars bilresa, barnen är pyjamas-klädda och tänderna borstade... då hör vi en högt tjutande signal i den lilla byn. Civilförsvarets larm. Mitt hjärta stannade faktiskt lite, och min tanke var först tsunami och sedan jäklar varför kunde vi inte åka på skidsemster istället?! Hade jag inte haft mina två små barn inom armlängds räckhåll, hade jag nog börjat böla högt med tanke på att vår lilla stuga ligger alldeles vid stranden! Min man skyndar ut och börjar gå ner för trappan i mörkret, då larmet helt plötsligt upphör! Antingen hade någon tryckt igång larmet av misstag, eller testade dom så att det fungerade, för ingen tsunami eller annat otrevlig dök då upp! Men huva vad mycket man hinner tänka under den halva minuten! 

Resten av veckan var tack och lov betydligt mer fokuserad på avslappnande händelser. Lilla M visade sig vara alldeles förtjust i strandlivet...





Lilla M är den härligt totalt orädda åldern, då faktiskt ingenting är farligt! 

Stora M tyckte det var lite läskigt med stora vågor, men gjorde istället debut på golfbanan med sin far, och tränade sedan flitigt i sommarstugan...



Vilken sving! Ta-da! (fast bollen ligger visst blixtstilla av skräck!)

Och vi hann också besöka min mans underbara moster i soliga staden Gisborne, hon äger dessutom en liten odling av Tangelos! Tangelos är väldigt lika apelsiner, fast extremt saftiga och de har inte så mycket fruktkött! Det fungerar utmärkt att göra ett litet hål i frukten och så kan man slurpa i sig hela hela godbiten!

schluuuurp!


Lilla M var i himmelriket där det växter obegränsat med frukt i hennes höjd!

En ganska lugn och skön vecka trots allt! 
(och våra 3,5 dagar av kallt regn och hemsk storm med tillhörande överaktiva-instängda-barn-som-klättrar-på-väggarna har vi redan förträngt)

2 kommentarer:

  1. OJ så underbara bilder!!! Ni verkar ha haft en underbar semestertripp!! ;-)...ja om man bortser från dagarna med dåligt väder, å för att inte tala om larmet som gick, huuuu...kan tänka mej att det hann snurra otroligt mycket i huvudet under den evighetslånga halvminuten!!:-o
    Men annars vekar det ju vara ett fantastiskt fint sommarställe ni har!! :-)...vill dit!!! ;-)
    ps. ska ta mej för att skriva ett mail till dej under veckan, är alldeles för pinsamt länge sen!! :-(...men dagarna å kvällarna bara susar iväg när man börjat skolan..trots att det inte ha varit nåt kvällspluggande :-/.. men nu jämarns ska ja sätta mej ner å skriva några rader ;-)
    puss å kram älskade vän <3

    SvaraRadera
  2. Tackar stumpan! Ja det var riktigt skönt att ha en slappar-vecka (fast "slappa" är ju numera en relativt ord när man har två barn under 3 år..)!
    Du är såklart välkommen vilken dag som helst!!!! Hade vart det bästa någonsin ifall du kommer hit någon dag!!!
    ingen fara med mejlandet, vi ´hörs´ju nästan varje dag iallafall :)) Puss o kram till fina du!!! <3

    SvaraRadera