söndag 11 september 2011

En dag i Kaitoke och vildmarken

Idag trotsade vi vädergudarna och åkte iväg på äventyr! Vi åkte till Kaitoke Regional Park, som ligger ungefär en halvtimmes bilresa från vårt hus. En naturskön och perfekt plats för barn, finns många små bäckar att plaska i (ja, till sommaren förstås), man kan paddla kanot, campa, springa över långa hängbroar, gå små bush-walks i den magiska skogen.. och är man på turistigt humör kan man också trampa runt på stället där delar av Rivendell (LOTR) spelades in.


stora M blev fullkomligt vild på hängbron

Det var ungefär 2,5 minuter av solsken idag...




Och efter en picknick så fick barnen massor av energi och blev dansiga!





Helt perfekt för de små som sprang överallt och tyckte verkligen det var spännande med alla häftiga träd och blommor och ett å annat småkryp!




Dags att gå tillbaka till bilen! 
Nya Zeeland är otroligt välanpassat för barnvagnar (eller rullstolar..), med bra promenadvägar, bra skyltat och många (rena) toaletter överallt! Allt man kan behöva helt enkelt!

Jag gömmer mig bakom solbrillor och lägger på en väldigt svensk dialekt ifall någon ser mig fotas vid turistmålen...






4 kommentarer:

  1. ÅÅÅ wow (som liam brukar säga) vilka fina bilder. Härligt med två små glada töser med dans i benen, vi längtar verkligen efter att få komma och hälsa på en dag :)/ kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Ja Sofia, VI LÄNGTAR också efter den dagen ni kommer!! :)) Hahah ja dom små damerna verkar ha ärvt min dans-gen (ha!)! :) Kramar!!!

    SvaraRadera
  3. Vilket kanonställe för utflykt med barnen!! Ser ut at vara MYCKE att utforska! :-)...fast det så är det väl med hela NZ! ;-)
    Fina bilder!

    SvaraRadera
  4. ja verkligen perfekt ställe! Japp, hela nz är ungefär som en stor skattkammare :))

    SvaraRadera