torsdag 25 augusti 2011

pillriga händer



För ett par månader sedan bestämde jag mig för att prova virka. Det var en helt skruttig regnig vinter-dag, och jag utrustade mig med billigt garn, virknål och youtube (ja, jag saknar både en farmor och en mormor, så det blev youtube istället). Jag har sedan dess stundvis försummat både man o barn genom att smygvirka i sovrummet ("jag ska bara hämta en sak"), läsa virkmönster på badrummet ("nej gumman kom inte in, mamma.. euhm.. bajsar") och fundera på virkiga saker vid middagsbordet ("mm.. jahanämenojjaaa").






Bollen finns enkelt att göra här: http://www.365slojd.se/?p=2684
Så, egentligen rekommenderar jag inte att börja virka, men förutom att det är vanebildande så är det faktiskt både rogivande och skoj, plus att man har något att pillra med framför tv:n om man har pillriga händer (och inte vill ha symaskinen i knä't)!

Virkade bollar är dessutom behändliga presenter till barn med syskon (gör inte speciellt ont att bli dånkad i huvudet med)! För den som är ute efter fina gratismönster på allt möjligt, så är mina favoriter underbara Ravelry (https://www.ravelry.com/) och DROPS design (http://www.garnstudio.com/). Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Fantastiskt fina!!!

    SvaraRadera
  2. Gu så fiiina saker du ha virkat, supersöta tossor, å för att inte tala om bollarna!! Du e ba bäst!! ;-)

    SvaraRadera
  3. Tack så hjärtligt!!!! Sötnosar Kickan o syster!

    SvaraRadera